Jubileum

21-05-1921 – 21-05-2021
Hoera, wij zijn 100 jaar!

Het is bijna ongelofelijk, maar op 21 mei a.s. bestaat ons bedrijf 100 jaar! Niet als zijnde een maaltijdservice natuurlijk, maar wel steeds met de tijd meegegaan. We nemen u even mee aan de hand van de foto’s hiernaast: De start was met een handkar op het Noordplein in Rotterdam (foto 1). De inschrijving bij de Kamer van Koophandel voor het bedrijf “Hendriks” op 21 mei 1921 werd gedaan door de overgrootvader van Monique. Onder zijn leiding werd later de handkar ingeruild voor een marktkraam: Willem Hendriks Groentecentrale op de Zaagmolenkade (foto 2). Na deze periode werd Willem hoofd-inkoper van groente en fruit voor twee grote conservenfabrieken: Hij had een bijzonder goede kijk op de timing van inkopen voor de beste prijs. Hierna nam zijn zoon Joop, de opa van Monique, zijn bedrijf over en huurde zijn eerste winkel op de Vlietlaan in Kralingen. Onder zijn bezielende leiding werd het een waar familiebedrijf. Niet alleen zijn oudste zoon, maar ook zijn twee schoonzonen werden gebombardeerd als zelfstandig ondernemers met hun eigen bedrijf. Kees Verkade, de vader van Monique, ging op hetzelfde KvK nummer verder met “HendriksVlietlaan” (foto 3). In die tijd werd de waar nog verpakt in een krant of ging het mee in het omhoog gehouden schort! Maar natuurlijk werd er altijd meegegaan met de tijd en al gauw werden
de eerste gesneden groente, en later zelfs huisgemaakt salades aangeboden. In de jaren 90 veranderde veel in Kralingen en het werd steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Kees besloot daarom de winkel op de Vlietlaan van de hand te doen en opnieuw te beginnen op de Binnenhof in Ommoord (foto 4). Hier had hij de mogelijkheid om de “Groentejuwelier” te zijn die hij in hart en nieren was. Rugproblemen waren er na een aantal succesvolle jaren de reden van dat ook hij het stokje doorgaf aan de volgende (4e) generatie. Dave en Monique kwamen aan het roer te staan van “Verkade groente en fruit”. Een jongere generatie met jonge ideeën. Na een paar jaar werd de winkel prachtig verbouwd en het maaltijden en salade-aanbod werd nog meer uitgebreid. Uiteindelijk werd er zelfs gesmeekt of wij niet ook een maaltijdservice wilde gaan beginnen. In het jaar dat de crisis begon werd dit een feit. Voorzichtig werd dit opgebouwd, maar met zoveel werkzaamheden om ook de winkel keurig op orde te houden konden wij dit niet te groot gaan maken. Daarna kwamen er zeer zware tijden. Eerst Dave werd getroffen door een driedubbele hernia en later kreeg Monique ook een hernia. Mede hierdoor hebben ook wij moeten besluiten om de winkel te verkopen en verder te gaan met alleen de maaltijdservice. En hoe! Wat zijn wij enorm trots op het succes van onze, persoonlijke formule! Nog nooit een advertentie hoeven te zetten en toch groeien wij enorm, door mond-tot-mond reclame! Wij zijn dan ook enorm blij en dankbaar voor uw klandizie!

Dit jaar dus ons geweldige jubileumjaar, een jaar met een lach en een traan. Want helaas hebben wij op 24 januari jl. voor altijd afscheid moeten nemen van Kees. Maar zijn tomeloze inzet (ook van Ria natuurlijk) en zijn trots op onze maaltijdservice, blijft voor altijd in onze gedachte!

Monique en Dave Loman
Verkade Maaltijdservice

Algemene voorwaarden|Privacy verklaring|KvK 24014897|BTW nr 810781104B01